Facebook circle black small Pinterest circle black small Twitter circle black small logo_say architects square instagram

Bath Street

Islington, London

2012

This flat consists of two floors at ground and lower ground level. Originally intended to be office space, the apartment has two entrances: One large glazed office entrance, which provides one of the main daylight sources into the flat, and a regular entrance door via a communal corridor. In addition to maximising daylight into the space, the challenge on this scheme was to create more floor space by introducing a floating mezzanine level, requiring the floor in the living area to be dropped by 300mm.

 

The clients for the apartment at 2 Bath Street are an ambitious couple in their thirties, interested in art, technology and anything that is different and original. They wanted the space to be playful, with a clean, minimal look and sleek surfaces.They also liked the industrial look. The result is a mixture of exposed steel beams, which contrast against the couple’s colourful soft furniture; a resin floor which sits adjacent to a timber floor; and glass balustrading chosen to limit any obstruction to daylight.

IMG_3945 IMG_4042